Ga naar hoofdinhoud
Appt cover, illustration of a person in a wheelchair holding a smartphone in one hand and raising the other handAppt cover, illustration of a person in a wheelchair holding a smartphone in one hand and raising the other hand

Gids voor het maken van toegankelijke apps

Appt.org helpt ontwikkelaars en organisaties bij het bouwen van toegankelijke apps voor iedereen. Op deze website vind je actuele statistieken over het gebruik van toegankelijkheidsfuncties op mobiele telefoons, codedocumentatie voor iOS, Android en andere platformen, officiële richtlijnen, verdiepende artikelen en tips.

Download gratis handboek

iOS

Bijna de helft van de onderzochte iOS-gebruikers in Nederland heeft één of meer toegankelijkheids­instellingen op hun telefoon geactiveerd.

  Bovendien gebruikt een grote groep zelfs twee of meer toegankelijkheidsfuncties.

   Meest gebruikte functies op iOS

    Android

    Meer dan de helft van de onderzochte Android-gebruikers in Nederland heeft één of meer toegankelijkheids­instellingen op hun telefoon geactiveerd.

     Ook op Android gebruikt een grote groep zelfs twee of meer toegankelijkheidsfuncties.

      Meest gebruikte functies op Android

       In Nederland zijn er 4,5 miljoen mensen met een aantoonbare beperking. Dat is ruim een kwart van de bevolking (17,8 miljoen)

       Ook mensen met een fysieke of intellectuele handicap dienen apps en websites te kunnen gebruiken. Dit heet digitale toegankelijkheid. Het toegankelijk maken van digitale diensten en producten staat ook wel bekend onder de Engelse naam accessibility.

       Bekijk meer cijfers over het aantal mensen met een beperking.

        Statistieken over toegankelijkheid

        Bijna de helft van alle mensen met een mobiele telefoon gebruikt toegankelijkheidsfuncties. Véél meer dan je zou verwachten. We hebben het echte gebruik van al deze functies onderzocht.

        Alle gebruiksstatistieken

        Verdiepende documentatie

        Elk platform biedt verschillende functies om een app toegankelijker te maken. Op deze website vind je verdiepende documentatie voor iOS, Android, React Native, Flutter en Xamarin.

        Alle codedocumentatie